SPECIALISATIES


Algemene kinesitherapie

spieren - pezen - gewrichten - ligamenten

In de praktijk kan u terecht voor het behandelen van klachten in het bewegingsapparaat. Daarbij denken we vooral aan pijn ter hoogte van de spieren, gewrichten, pezen en ligamenten. Ook posttraumatische en postoperatieve revalidatie behoort hiertoe, zoals revalidatie bij spierscheuren, kruisbandletsels en na plaatsing van prothesen. 

(Sport)revalidatie

trauma - overbelasting

Bij sportkinesitherapie pakken we sportgerelateerde klachten aan. We kunnen de blessure lokaal behandelen, maar kijken ook naar het bewegingspatroon en de techniek. We focussen niet alleen op herstel, maar ook op preventie van de klachten. 

Manuele therapie

uitbreiding algemene kinesitherapie

Dit is een specialisatie die gericht is op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsstelsel waarbij men het lichaam als één geheel ziet. Met behulp van mobilisaties, manipulaties en myofasciale technieken kan een klacht aangepakt worden

Oedeemtherapie /
Lymfedrainage

lymfe - veneus - lipoedeem

Het lymfestelsel heeft een belangrijke rol in het behoud van de vochtbalans en immuniteit. Dit evenwicht kan verstoord zijn door een operatie, ziekte, stress of primair bij de geboorte waardoor zwelling of andere klachten kunnen ontstaan. Deze behandeling (DLT) bestaat uit informatie over problematiek, compressietherapie (windelen, nadien een steunkous), manuele lymfedrainage, oefentherapie en huidzorg. 

Pre- en postnatale kinesitherapie

zwangerschapsbegeleiding

Prenatale kinesitherapie omvat aangepaste oefentherapie, houdingscorrecties, taping en tips om de aanwezige klachten zoals bekkeninstabiliteit, rugklachten, urineverlies en oedemen op te vangen. Er worden ademhalingstechnieken aangeleerd, arbeidshoudingen, baringsoefeningen alsook bekkenbodemspieroefeningen aangeleerd.

Postnatale kinesitherapie omvat reëducatie van bekkenbodemspieren, stabilisatietraining buik-rug en bilspieren en begeleiding wederopbouw van de fysieke conditie.

Dry needling

triggerpuntbehandeling

Een triggerpunt is een lokale verkramping in de spier, die naast lokale drukpijn, ook pijn op afstand kan veroorzaken. Ze kunnen ontstaan door o.a. overbelasting, verrekking, verkeerde houding en stress. De naald wordt lokaal in het pijnpunt ingebracht, zodat er een twitch respons ontstaat in de spier, en deze tot ontspanning komt. Er wordt niet gewerkt op energiebanen en verschilt dus van acupunctuur.